Buitenplaatsen Mobiel is gewijd aan het ontsluiten van de buitenplaatsen van Kennemerland op kindvriendelijke en interactieve wijze.

Header foto: Kenneth Stamp Fotografie

Ontdek de buitenplaatsen door een mobiele game

Het doel van het project is om een mobiele game voor smartphones te maken, die het beste van de lokaties en hun geschiedenis naar boven haalt. Deze game kan op de buitenplaats zelf gespeeld worden - denk aan een interactieve speurtocht die zich afspeelt in de geschiedenis van de buitenplaats. Elke buitenplaats krijgt een eigen game. Op deze manier worden gezinnen met kinderen gestimuleerd om zoveel mogelijk buitenplaatsen te bezoeken.

Tell me and I will forget. Teach me and I will remember. Involve me and I will learn.
— B. Franklin

De buitenplaatsen van Kennemerland

Het leven van rijke stedelingen van 1600 tot 1900 was intrigerend. In die periode trokken zij zich graag terug in weelderige zomerverblijven ofwel de buitenplaatsen. Vele van deze buitenplaatsen zijn nog steeds te bewonderen in Kennemerland. Helaas zijn ze nog weinig bekend bij het publiek. Door de combinatie van cultuurhistorie, verhalen en de mooie omgevingen er omheen zijn de buitenplaatsen potentieel een aantrekkelijk uitje voor ouders of grootouders met hun (klein)kinderen van tussen de 6 en 12 jaar.


Verbinding door middel van water

 Recreatie op het Haarlemmermeer

Recreatie op het Haarlemmermeer

De buitenplaatsen worden online met elkaar verbonden op een website, waar de algemene geschiedenis van de regio meer aandacht krijgt. Vooral het thema ‘water’ wordt nader toegelicht, zoals oa het drinkwater uit de duinen, de trekvaarten naar de buitenplaatsen en de recreatie op het oude Haarlemmermeer.