Over Paviljoen Welgelegen

Paviljoen Welgelegen staat misschien wel het meest bekend als het centrum van bestuur van de Provincie Noord-Holland, een functie die het al sinds 1930 heeft. Het huis is in de Franse Revolutie in 1789 gebouwd en is o.a. bewoond door koning Lodewijk Napoleon, de broer van de beroemde Napoleon Bonaparte.

Paviljoen Welgelegen heeft een indrukwekkende kunstcollectie en is voor tentoonstellingen te bezoeken. Ook is het mogelijk om een historische rondleiding te boeken voor groepen of schoolklassen.


Transient

Over de game: "De nieuwe Koning"

Het is 1810 en Nederland is bezet door het Franse Rijk van keizer Napoleon Bonaparte. Napoleon heeft zijn broer, Lodewijk, benoemd tot koning van Holland. Lodewijk is geen Nederlander, maar doet zijn uiterste best om een échte koning te zijn voor zijn Hollandse volk. Helaas gaat dat ten koste van de verhouding met zijn broer de keizer: in 1810 moet Lodewijk hals over kop zijn Nederlandse buitenverblijf, paviljoen Welgelegen, ontvluchten!

Louis is de zoon van Lodewijk en moet nu gekroond worden tot nieuwe koning van Nederland. Maar Louis is nog maar 6 jaar en heeft geen idee hoe je koning moet zijn!

Louis wil graag weten wat voor koning zijn vader eigenlijk was en gaat op zoek naar aanwijzingen op paviljoen Welgelegen. Help Louis met de waarheid te ontdekken, vóórdat hij gekroond wordt als koning!