Buitenplaats Mobiel in Google Play Store vanaf 5 juni!

Ontdek de buitenplaats met een spannend en interactief hoorspel

Vanaf 5 juni te downloaden van de Google Play Store

 Vanaf 5 juni in de Google Play Store!

Vanaf 5 juni in de Google Play Store!

Op vrijdag 5 juni gaat het eerste level van Buitenplaats Mobiel ‘live’. Vanaf dan is ‘Sabotage op Leyduin’ op Buitenplaats Leyduin door iedereen te spelen. Buitenplaats Mobiel maakt buitenplaatsen op een spannende en verhalende manier toegankelijk voor kinderen van 6-12 jaar. Na de lancering op Leyduin wordt het spel uitgebreid naar de buitenplaatsen Paviljoen Welgelegen in Haarlem, Groenendaal in Heemstede en Beeckestijn Velsen-Zuid. Buitenplaats Mobiel is onderdeel van het programma Buitenplaatsen in Beeld van Cultuurcompagnie Noord-Holland dat buitenplaatsen zichtbaar maakt en samenwerking tussen partijen bevordert.

Op Buitenplaats Leyduin in Vogelenzang helpen kinderen Jacob van Lennep, een personage uit het verleden, met het aanleggen van de allereerste drinkwaterleiding. Dit gaat namelijk niet van een leien dakje; iemand saboteert de aanleg! 

Vanaf 5 juni is het level voor Leyduin gratis te downloaden in de Google Play Store. Het is dus in eerste instantie te spelen op Android-apparaten. De levels van de andere buitenplaatsen gaan circa 1 euro per download kosten en zijn later vanuit dezelfde app te downloaden. Het spel is op elk moment te spelen en duurt ongeveer drie kwartier. 

Buitenplaats Mobiel

Rijke Amsterdamse stedelingen ontvluchtten in de periode 1600-1900 de drukke, stinkende stad en trokken zich in de zomer terug op hun weelderige buitenplaatsen. De regio Kennemerland kent nu nog vele buitenplaatsen. Buitenplaats Mobiel brengt de verhalen over deze bijzondere plekken weer tot leven. Met een mobiele app kunnen kinderen de schoonheid, natuur en geschiedenis van de buitenplaatsen in een spannende, interactieve speurtocht ontdekken. Dit kan straks op meerdere locaties, zodat gezinnen gestimuleerd worden om zoveel mogelijk buitenplaatsen te bezoeken. Zij kunnen de game op elk moment van de dag of het jaar spelen. De game wordt ontwikkeld door Cooking Fox en Society of Play. Meer informatie is te vinden op www.buitenplaatsmobiel.com. Op 23 september 2014 ontving Buitenplaats Mobiel de Europeana Creative Challenge Award. 

 

Het lanceringsprogramma zal plaatsvinden op:

vrijdag 5 juni

vanaf 13:30 tot 16:00 uur op Buitenplaats Leyduin

2e Leijweg 1, in Vogelenzang (adres voor de navigatie: Leidsevaartweg tussen 49-51 in Heemstede).

Aanmelden

Wilt u bij de lancering aanwezig zijn? U kunt zich tot 28 mei opgeven door een mail te sturen naar Esther de Waard van Cultuurcompagnie Noord-Holland via estherdewaard@cultuurcompagnie.nl onder vemelding van de naam van uw organisatie, functie en het aantal personen.