Buitenplaats Mobiel wint de Europeana Creative Challenge

Cooking Fox en Society of Play, ontwikkelaars van Buitenplaats Mobiel, hebben de Europeana Creative Challenge Award gewonnen. Zij presenteerden het project op dinsdagavond tijdens het Apps & Culture Event in Barcelona. De prijs is een volledig ondersteuningspakket voor het doorontwikkelen en op de markt brengen van de game.

Lees hier de pitch die we in Barcelona hebben gegeven (in het Engels):

De Europeana Creative Challenge

Europeana Creative is vanuit de EU  opgezet met als doel om de creatieve industrie en de wereld van cultureel erfgoed samen te brengen om bijzondere nieuwe projecten op te zetten. De Europeana Creative Challenge beoordeelde inzendingen op hun potentieel voor het cultureel erfgoed in Europa. Het concept scoorde vooral goed op de punten innovatie en creativiteit, door het inzetten van bluetooth technologie. Daarnaast achtte de jury dat het project veel potentie heeft door de mogelijkheid om uit te breiden naar nog meer buitenplaatsen en ander cultureel erfgoed. De winnaars worden gedurende een aantal weken intensief begeleid om het project door te ontwikkelen en op de markt te brengen.


Buitenplaatsen in Beeld

Buitenplaats Mobiel is onderdeel van Buitenplaatsen in Beeld. Een programma waarin de buitenplaatsen in Kennemerland als cultuurhistorische identiteit centraal staan. Met het programma maakt Cultuurcompagnie Noord-Holland buitenplaatsen zichtbaar, enthousiasmeert zij nieuwe partijen voor samenwerking en bevordert zij onderlinge samenhang door bestaande en nieuwe arrangementen en activiteiten op te nemen in een jaarprogrammering. Buitenplaatsen in Beeld komt tot stand in opdracht van provincie Noord-Holland.  www.buitenplaatseninbeeld.nl.