Genomineerd voor Europeana Award

Buitenplaats Mobiel is finalist voor een Europeana Creative Challenge Award! Op dinsdag 23 september mogen wij ons project naast twee andere finalisten pitchen op het Apps & Culture Event in Barcelona. De prijs is een volledig ondersteuningspakket voor het doorontwikkelen en op de markt brengen van het project.

Europeana Creative Challenge

Europeana Creative is een project dat vanuit de EU is opgezet met als doel om de creatieve industrie en de wereld van cultureel erfgoed samen te brengen om bijzondere nieuwe projecten op te zetten. De Europeana Creative Challenge doet dan ook precies dat: inzendingen worden beoordeeld op hun potentieel ten behoeve van het cultureel erfgoed in Europa. De winnaars worden daarna gedurende een aantal weken intensief begeleid om tot het beste verdienmodel voor de lange termijn te komen. Ook worden zij gekoppeld aan meerdere partners die hen kunnen helpen verder te komen.

 De finale van de Europeana Creative Challenge zal plaatsvinden op 23 september op het Apps & Cultura Event in Barcelona. Spannend!

De finale van de Europeana Creative Challenge zal plaatsvinden op 23 september op het Apps & Cultura Event in Barcelona. Spannend!

Presentatie in Barcelona

Volgende week dinsdag, 23 september, mogen wij het project pitchen voor een deskundige jury tijdens het Apps & Culture Event in Barcelona. Duim voor ons, want met de prijs maken we veel meer kans op een succesvolle doorontwikkeling van het project. Niet alleen Leyduin, ook vele andere buitenplaatsen zouden een mooie mobiele game moeten krijgen waarin hun verhaal wordt verteld!

Buitenplaatsen in Beeld

Transient

Buitenplaats Mobiel is een onderdeel van het programma 'Buitenplaatsen in Beeld' en wordt al deels ondersteund vanuit de provincie Noord-Holland. De initiatiefnemers, Jennemie Stoelhorst van Society of Play en Femke van Drooge van Cooking Fox, hopen dat de extra publiciteit van deze award zal leiden tot meer interesse in en financieringsmogelijkheden voor de game.