Over Leyduin

Onder de noemer Leyduin vallen de drie buitenplaatsen Leyduin, Woestduin en Vinkenduin. Het huis is doordeweeks te bezoeken tussen 10 uur 's ochtends en 3 uur 's middags. Vrijwilligers zijn dan aanwezig om u door het huis te leiden, waar veel te leren valt over de rijke families Van Loon, Van Lennep en Dorhout-Mees die er vanaf de 17e eeuw hebben gewoond. Ook kunt u in het mooie Huis Leyduin en in het Koetshuis een vergaderruimte huren.

Header foto: Kenneth Stamp Fotografie

 

Over de game: "Sabotage op Leyduin!"

Transient

Het is 1853 op de buitenplaats Leyduin. De afgelopen twee jaar heeft Jacob van Lennep als voorzitter van de Nederlandsche Duinwater Maatschappij hard gewerkt aan het aanleggen van de allereerste drinkwaterleiding van Nederland. Het water wordt verzameld in de Waterleidingduinen en loopt via de beek van Leyduin (ook wel 'ley' genoemd) naar het pompgemaal, om vandaar het water door de leidingen naar Amsterdam te pompen. De waterleiding is bíjna klaar, maar...


Sabotage!

 Jacob van Lennep, 1850

Jacob van Lennep, 1850

Er verdwijnen steeds meer belangrijke onderdelen van de waterleiding. Zouden ze zijn gestolen? De speler van de mobiele game wordt gevraagd door Jacob van Lennep om hem te helpen met het terugvinden van de verloren onderdelen. Onderweg komt de speler verschillende interessante mensen tegen en ontdekt de bijzondere plekjes van Leyduin, zoals het deftige koetshuis of de romantische Belvedere.

Een spannende ontknoping brengt een einde aan de game: is de speler snel genoeg geweest om de dader te pakken? Dan is de drinkwaterleiding gered!