Over Groenendaal

De buitenplaats Groenendaal staat vooral bekend om het prachtige grote wandelbos van wel 80 hectare, dat al ruim 100 jaar door de gemeente Heemstede wordt beheerd. Ook het 'molentje van Groenendaal' is zeker het bezoeken waard. Daarnaast kan er heerlijk gegeten worden voor diner, lunch of high tea in het restaurant, dat zich in het voormalige koetshuis van Groenendaal bevindt.


Transient

Over de game: "De Aanhouder Wint!"

David van Lennep is burgemeester van Heemstede en heeft alle reden om tevreden te zijn: Heemstede groeit hard in het aantal inwoners én in welvaart. Maar wat voor gevolgen heeft die bevolkingsgroei voor de natuur? Misschien moet de burgemeester toch iets harder werken om een goede balans tussen steen en groen in zijn gemeente te houden!

Een onverwachte kans valt David in de schoot als hij erachter komt dat de buitenplaats Groenendaal te koop staat. Wordt Heemstede de allereerste gemeente van Nederland die een wandelbos als openbaar recreatiegebied koopt?

Help burgemeester David als hij moet onderhandelen met allemaal belangrijke figuren, zoals de eigenaar van Groenendaal en de raadsleden van Heemstede. Wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij het beheer van een openbaar wandelbos? En zal het lukken om Groenendaal echt toegankelijk te maken voor iedereen die het maar wil?