Over Beeckestijn

Beeckestijn is een 18de-eeuws landgoed van grote allure. Op de begane grond van het monumentale huis van Beeckestijn worden tentoonstellingen georganiseerd: deze zijn te bezoeken van donderdag tot en met zondag van elf tot vier uur.

De gratis te bezoeken tuinen van Beeckestijn zijn uniek voor Nederland, omdat alleen hier twee historisch belangrijke stijlvormen naast elkaar gezien kunnen worden; een strak geometrisch opgezet deel volgens de Franse barok en aansluitend een speels en meer natuurlijk Engels landschapspark.

Header foto: Kenneth Stamp Fotografie

Transient

Over de game: "Het wapen van Beeckestijn"

Het is 1864. Er moet een nieuw kanaal gegraven worden, het Noordzeekanaal. Het grootste waterproject dat Nederland tot dan toe heeft ondernomen!

Dit kanaal moet van Amsterdam richting IJmuiden gegraven worden. Er staat alleen een buitenplaats in de weg: Beeckestijn. De Amsterdamse Kanalenmaatschappij wil Beeckestijn daarom opkopen zodat zij het kunnen slopen en afgraven.

Jacob Boreel is 12 jaar en zijn vader is eigenaar van Beeckestijn. Jacob vindt Beeckestijn één van de mooiste plekjes van Nederland en wil helemaal niet dat het wordt afgegraven! Maar kan Jacob zijn vader Willem overtuigen? En wat is er gebeurd met het wapen van Beeckestijn? Is het gewoon kwijt of heeft iemand het gestolen?

Ga samen met Jacob op onderzoek uit om Beeckestijn te redden!